Examen de promovare în grad profesional imediat superior a personalului contractual încadrat pe perioadă determinată – 17.12.2019 proba scrisa

Nr. 21873/298 din 02.12.2019

COMPARTIMENTUL JURIDIC ȘI RESURSE UMANE

 

ANUNȚ

 

In conformitate cu dispoziţiile art. 554 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările ulterioare, precum și ale art. 41, alin. (1), (2), (7), (8) şi (9), art. 411, art. 42 – 45 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice din 23.03.2011 aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj organizează examen de promovare în grad profesional imediat superior a personalului contractual încadrat pe perioadă determinată.

Condiţii de participare:

–  să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional din care promovează

– să fi obţinut calificativul  “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani,  în care acesta s-a aflat în activitate.

Dosarele de înscriere vor conţine:

–  formular de înscriere

–  adeverinţa din care să rezulte vechimea în funcţia din care promovează

–  copii de pe două fişe de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 3 ani la care a obţinut calificativul “foarte bine”

Data şi locul desfăşurării concursului:

– 17.12.2019 ora 1000 proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

Data până la care se pot depune dosarele: 10.12.2019, ora 17.00, la secretariatul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj .

Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor.

 

 

BIBLIOGRAFIA

  1. Bibliografie examen promovare inginer – personal contractual încadrat conform Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 113/2008, cu modificările şi completările ulterioare
  1. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările și completările ulterioare.
  3. Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentuluiu European și al Consiliului, din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instruire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare .
  4. Regulamentul (CE) nr. 625/2017 al Parlamentuluiu European și al Consiliului, din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale, efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor .
  5. Regulamentul (CE) nr. 1069/2011 al Parlamentuluiu European și al Consiliului, din 25octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare .

II.Bibliografie examen promovare medic veterinar – personal contractual încadrat conform Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007, cu modificările și completările ulterioare

  1. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările și completările ulterioare;
  2. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Regulamentul (CE) nr. 852/2004, privind regulele de igienă a alimentelor, cu modificările și completările ulterioare.
  1. Regulamentul (CE) NR. 853/2004 al Parlametului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală

III. Bibliografie examen promovare medic veterinar – personal contractual încadrat conform Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, cu modificările și completările ulterioare

  1. Cerințe generale pentru competența laboratoarelor  de încercări și etalonări EN ISO/IEC 17025/2018.
  2. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 145/2018 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind metodologia de prelevare, prelucrare primară, ambalare, identificare şi transport a probelor destinate examenului de laborator în domeniul sănătăţii și bunăstării animalelor, precum și a organismelor modificate genetic;
  1. Bibliografie examen promovare inginer– personal contractual încadrat conform Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, cu modificările și completările ulterioare
  1. Cerințe generale pentru competența laboratoarelor  de încercări și etalonări EN ISO/IEC 17025/2018.
  2. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice.

Relații suplimentare la Biroul Juridic și Resurse Umane, telefon 0264 447997, interior 248.