Examen de promovare în grad profesional – 25.04.2023 proba scrisă

Nr. 5829 din 06.04.2023

COMPARTIMENTUL JURIDIC ȘI RESURSE UMANE

 

ANUNȚ

          În conformitate cu prevederile art. 554 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prevederile art. 68-77 din Regulamentul-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, organizează  concurs/examen de promovare în grad profesional, în data de 25.04.2023 (proba scrisă), ora 11,00, la sediul din Cluj-Napoca, strada Piața Mărăști, nr. 1.

Funcțiile pentru care se organizează concursul/examenul de promovare în grad profesional și structurile din care acestea fac parte, sunt următoarele:

– 2 funcții de inginer, gradul IA – stat de funcții O.G. nr. 42/2004

– 1 funcție de medic veterinar, gradul I – stat de funcții O.G. 42/2004

– 1 funcție de medic veterinar, gradul I – stat de funcții Ordin nr. 64/2007

– 2 funcții de inginer, gradul IA – stat de funcții Ordin nr. 113/2008.

Pentru a participa la concursul/examenul de promovare în grad profesional, personalul contractual trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

–  să aibă cel puțin 3 ani vechime în gradul profesional din care promovează;

–  să fi obținut calificativul  “foarte bine” la evaluarea performanțelor profesionale individuale cel puțin de două ori în ultimii 3 ani, în care acesta s-a aflat în activitate.

În vederea participării la examenul de promovare în grad profesional, candidații depun dosarul de examen care conține în mod obligatoriu:

a)cerere de înscriere;

b)adeverința din care să reiasă vechimea în gradul profesional din care promovează;

c)copii ale rapoartelor de evaluare a performanțelor profesionale din ultimii 3 ani în care s-a aflat în activitate.

Data și locul desfășurării concursului/examenului:

– 25.04.2023 ora 11,00 proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

Modalitatea de desfășurare a concursului/examenului : probă scrisă

Data până la care se pot depune dosarele de înscriere: 20.04.2023, ora 17,00, la secretarul comisiei de examinare.

Selecția dosarelor va avea loc în termen de două zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor.

 Bibliografie  – concurs/examen promovare personal contractual încadrat conform O.G. nr. 42/2004 – medic veterinar : 

  1. SR EN ISO/IEC 17025:2018 Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări (Standard disponibil si pus la dispozitie de LSVSA Cluj):
    • cerinte generale: cap.4.1 impartialitate si 4.2 confidentialitatea;
    • cerinte referitoare la resurse: cap. 7.2. selectarea, verificarea si validarea metodelor si cap. 7.7. asigurarea validitatii rezultatelor.
  2. Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor (disponibil pe http://www.ansvsa.ro – Legislație):
  • cap. I : supravegherea, profilaxia şi controlul bolilor la animale/ secţiunea 1 : programe naţionale de supraveghere, control şi eradicare a bolilor la animale – 4. programul pentru supravegherea bolii limbii albastre (bluetongue, febra catarală ovină) în România: Supravegherea entomologică.
  • Cap 62: Nosemoza Albinelor.
  • Parazitoze tratamente antiparazitare profilactice obligatorii.
  1. Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 145/2018 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, ambalare, identificare si transport al probelor destinate examenelor de laborator din domeniul sanatatii si al bunastarii animalelor, precum si din domeniul organismelor modificate genetic; (disponibil pe http://www.ansvsa.ro – Legislație) :
    • Cap. 9. Probe destinate examenului parazitologic.
  2. Procedurile generale ale LSVSA editia1/revizia 1 (disponibile pe sistemul de intranet al L.S.V.S.A. Cluj – folderul „Documente Calitate LSVSA Cluj”).

 Bibliografie  – concurs/examen promovare personal contractual încadrat conform O.G. nr. 42/2004 – inginer : 

  1. SR EN ISO/IEC 17025:2018 Cerințe generale pentru competența laboratoarelor de încercări și etalonări- Standard disponibil și pus la dispoziție de LSVSA Cluj:
  • Cerințe generale:cap. 4.1 – imparțialitate și cap. 4.2 – confidențialitate
  • Cerințe referitoare la resurse:cap.7.2 – selectarea, verificarea și validarea metodelor și cap. 7.7- asigurarea validității rezultatelor
  1. Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor.
  2. Regulamentul nr. 2073/2005 (CE) cu amendamentele ulterioare, privind criteriile microbiologice pentru produse alimentare.
  3. Norme de igienă privind producția, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul și desfacerea alimentelor – Ord. M.S. nr. 976/1998
  4. A.N.S.V.S.A. privind aprobarea criteriilor microbiologice și de igienă care se aplică produselor alimentare, altele decât cele menționate în Reg. CE nr. 2073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare.
  5. SR EN ISO 11133:2014/A1:2018; SR EN ISO 11133/A2:2020 –  Microbiologia alimentelor, hranei pentru animale și a apei. Preparare, producere, depozitare și încercări de performanță ale mediilor de cultură.
  6. SR EN ISO 7218:2009; SR EN ISO 7218/A1:2014 – Microbiologia alimentelor și furajelor. Cerințe generale și ghid pentru examenele microbiologice.

Bibliografie  – concurs/examen promovare personal contractual încadrat conform Ordinului nr. 64/2007 – medic veterinar:

  1. Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 și (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 și (CE) nr. 1099/2009 ale Consiliului și a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE și 2008/120/CE ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 și (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale)
  2. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/627 al Comisiei din 15 martie 2019 de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce privește controalele oficiale .
  3. Regulamentul (CE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare, cu modificările și completările ulterioare.
  4. Regulamentul (CE) 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplică alimentelor de origine animală, cu modificările și completările ulterioare.
  5. Ordinul nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare.

Bibliografie  – concurs/examen promovare personal contractual încadrat conform Ordinului nr. 113/2008 – inginer:

  1. ORDIN nr. 113 din 17 decembrie 2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală.
  2. ORDIN nr. 35 din 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor.
  3. Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare.
  4. Regulamentul (CE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor.
  5. Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al parlamentului european și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare.

Relații suplimentare se pot solicita la Compartimentul Juridic și Resurse Umane.